Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nagy Rebeka

NAGY REBEKA
Születési hely: Esztergom
nagy-rebeka.jpg
Születési idő:
1992. szeptember 8.
Csillagjegy: szűz
Névnap:
A társulat tagja: 2010-től, alapító tag
Első szerepe a Talpalatnyi Színházban:
KREAP - Juana

 

1992. szeptember 8-án születtem, Esztergomban. Tanulmányaimat a nyergesújfalui általános iskolában kezdtem.  Itt történt meg először. Meghallottam a színház hangját.

 

Habár ekkor még csak suttogott, és a hangja kísértetiesen hasonlított akkori drámatanárnőm kedves hangjára. De ami számít, hogy összehozott Mikkamakkával a Négyszögletes Kerek Erdő meséiből. Ez volt az első szerepem.
Szerencsére ezek után az Eötvös József Gimnázium tanulója lettem, ahol a koleszos órák keretein belül megismerkedtem Szűcs József tanár úrral. Az ismeretségből következett, hogy a nyaraimnak lett egy biztos programja: a drámatábor. Arra lettem figyelmes, hogy egyre hangosabb az a bizonyos hang. Bizonyára azért, mert a közvetítő egy erőteljesebb férfihang lett. Sőt mi több, kettő is lett belőle. Lakatos Ádám, a társulat másik vezetője szintén sokat segített abban, hogy kapcsolatomat a színházzal egyre közelebbinek mondhassam.

 

Régen nagy bajban voltam, ha azt kérdezték tőlem: „Mi leszel, ha nagy leszel?” Annyi minden érdekelt, hogy nem tudtam választani. Azt hiszem ezért szerettem bele olyan könnyen a színház világába. Mert a világot jelentő deszkákon azzá válhat az ember, akivé nem szégyell.

 

Mindazonáltal azt nem mondhatnám, hogy a tapasztalataim listája végtelen. Szavaló és szónokversenyek, valamint néhány színdarab, amit a magaménak mondhatok. De a Talpalatnyi Színház végül magához szólított, és amíg a hangját hallom, addig a lista és a lelkesedés egyre csak növekszik. Még koránt sincs vége…

 

„A színház nem földi színtér! A Színház menedék. Csodák világa. Lehetsz ott királynő, császár és szolga, bohóc és kurtizán. Veled ott minden megtörténhet. Meghalhatsz. Újjászülethetsz. A színház: szerelem! Örökké tartó láz.”

Polgár Ernő: Színészek és színésznők bűvöletében

 

A mappában található képek előnézete A Társulat